Tips voor het digitaal aanleveren

U kunt bij Tempofix op de volgende wijzen uw werk digitaal aanleveren:

 

  • Een plaatje van internet is 72 dpi en kan nooit scherp geprint worden.

  • Lettertypes insluiten. Als u een bestand bijv. een word document naar ons toestuurt of op een USB-stick of CD aanlevert.

  • Sluit indien mogelijk een print bij zoals u het zelf heeft uitgeprint, bij PC documenten kunnen door het gebruik van een andere printer de teksten gaan verlopen. Zo kunnen wij controleren of wij printen zoals u had bedoeld en eventueel correctie aanbrengen.

  • Probeer van Word, Excel, Powerpoint of andere bestanden een PDF te maken, dan kan er minder mis gaan. Dat kan met PDFcreator!


Algemene tips

Voor het maken van boekjes, bijvoorbeeld clubbladen is het niet nodig om dit al helemaal in elkaar te plakken. Je kunt gewoon de pagina's op volgorde in één bestand aanleveren, aantal pagina's moet wel deelbaar zijn door 4. Wij zorgen samen met onze apparatuur ervoor dat de volgorde goed komt.

 

Gebruik als kleurmodus CMYK of RGB

Afbeeldingen en foto's moeten 300 dpi zijn bij 100%. Lagere resoluties geven slechtere resultaten en hogere resoluties geeft zwaardere documenten.

Laat bij het ontwerp de afbeeldingen tot 2 mm buiten het documentkader vallen. Dit voorkomt bij het schoonsnijden van uw drukwerk witte randjes.

Zorg bij het ontwerp er voor dat teksten, logo's en dergelijke een afstand van minimaal 5 mm met het documentkader hebben.

Het meeleveren van een print met uw ontwerp wordt gewaardeerd. Deze printjes worden door ons gebruikt als standproef om te controleren of er niets verschoven is. De print kan en wordt door ons niet gebruikt als kleurproef. Levert u uw ontwerp via elektronische weg aan dan kunt u een jpg'tje of screendump meeleveren als standproef, gebruik dan in ieder geval wel het woord PROEF in de bestandsnaam.

Gebruik bij het aanmaken van kleuren bij voorkeur als naam de inktverdeling (bijvoorbeeld C=0 M=100 Y=100 K=0 in plaats van ROOD of NIEUWE KLEUR). Hierdoor wordt voorkomen dat na het verzamelen van verschillende printorders op 1 printvel uw order in de kleur ROOD van een andere klant wordt geprint met mogelijk andere CMYK waarden.

Laat u uw printwerk in zowel PMS als full-colour drukken, houdt er dan rekening mee dat van sommige PMS'en de kleur er in full-colour anders uit kan zien. Kies bij de start van uw ontwerp een PMS kleur waarvan de PMS en de full-colour versie goed op elkaar lijken of neem het verschil voor lief.

Wegens scherpe prijsstelling tellen alle kopieën/prints mee, ook als er fouten zijn of kleurverschillen. Schermkleuren zijn anders dan printkleuren. Levert u iets aan zonder voorbeeld op papier, dan kunnen wij geen aansprakelijkheid nemen voor welke fout dan ook in het printwerk.

Fouten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door; niet insluiten van lettertypen, of het niet invoegen van een pagina-einde. Zie ook digitaal aanleveren.

Tempofix print- en copyservice
Voorheuvel 76
3701 JG Zeist

Tempofix is gevestigd op de Voorheuvel 76 te Zeist.
Ruime parkeergelegenheid op 50 meter afstand achter Kesler.


Tel: 030 - 6913005
E-mail: info@tempofix.nl

 

Openingstijden:

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag Gesloten